“Juridisch advies”
“Persoonlijk en informeel”
Stel direct gratis een juridische vraag!

Uitkeringen en toeslagen

Het aanvragen van een uitkering die niet in behandeling wordt genomen of een toeslag die niet wordt toegekend door de Belastingdienst. Dit is heel vervelend en het kan ook financiële gevolgen hebben. 

Als jij of jouw partner/degene met wie je een huishouden voert, geen recht heeft op de aangevraagde uitkering/toeslag, kan dit ook gevolgen voor jou hebben. In een dergelijk geval is het belangrijk dat er tijdig stappen worden ondernomen. Een voorbeeld hiervan is in gesprek gaan met de betrokken instanties zoals de gemeente, het UWV of de Belastingdienst. Als dit niet tot een oplossing leidt kan er alsnog een bezwaarschrift ingediend worden. De bemiddeling in het geschil en het bezwaarschrift wordt uitgevoerd door een rechtsbuddy. Als procederen toch nodig is kan een rechtsbuddy jou hierbij helpen. Jij kunt ook samen met een rechtsbuddy op zoek gaan naar een advocaat. Hierbij zal jouw rechtsbuddy het gehele proces begeleiden van advocaat tot zitting.

Een juridisch geschil kan heel ingewikkeld zijn. Bovendien kan het ook zorgen voor onzekerheid. Het komt namelijk vaak voor dat een geschil jaren kan duren.

De correspondentie en administratie die bij het geschil komen kijken, zorgen voor extra drukte. De aanwezigheid en begeleiding van een rechtsbuddy zal jou rust geven.

Herken jij jezelf of iemand anders hierin? Neem direct contact op of deel dit bericht.

Groetjes van jouw rechtsbuddy,

Güldeniz