“Juridisch advies”
“Persoonlijk en informeel”
Stel direct gratis een juridische vraag!

Alimentatie

Hallo! Welkom op de blog Mijn ex betaalt de alimentatie niet

 

Ben jij alimentatieplichtige of heb je juist recht op de alimentatie? Als jij recht hebt op de alimentatie ben jij de alimentatiegerechtigde. Als je de alimentatie moet betalen ben je de alimentatieplichtige. Het kan voorkomen dat de alimentatie niet wordt betaald of (altijd) te laat wordt betaald. Ex-partners kunnen hierdoor een geschil krijgen. Hierdoor kan het voorkomen dat de betalingen helemaal niet meer worden gedaan.

 

Het LBIO

Een alimentatiegerechtigde kan het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdrage inschakelen (LBIO), als de alimentatieplichtige niet betaald. De voorwaarden voor hulp van het LBIO zijn;

  • Het alimentatiebedrag moet door de rechter vastgesteld zijn. Dit geldt zowel voor de kinder- als partneralimentatie
  • Er moet sprake zijn van minimaal één maand achterstand
  • De achterstand moet minimaal € 10 zijn
  • Op het moment dat u het LBIO inschakelt mag de achterstand niet ouder zijn dan 6 maanden (hieronder valt ook een rechterlijke uitspraak die binnen zes maanden is afgegeven en waarin met terugwerkende kracht een bijdrage is opgelegd)
  • De alimentatieplichtige moet weten wat het rekeningnummer is van degene die recht heeft op de alimentatie

Het LBIO is gevestigd in Rotterdam. Dit bureau is gespecialiseerd in het innen van partner- en kinderalimentatie. De alimentatiegerechtigde hoeft niets te betalen voor de  dienstverlening van het LBIO. De alimentatieplichtige is degene die de kosten betaalt als er een incassobureau ingeschakeld moet worden.

 

Kortom

Is het onderwerp van deze blog Mijn ex betaalt de alimentatie niet van toepassing op jou? Blijf er vooral niet te lang mee zitten! 

Als jij de alimentatieplichtige bent en je hierdoor in financiële problemen komt, kunt u ook terecht bij RechtsBUDDY. Wij kunnen meedenken in bijvoorbeeld hoe wij de hoogte van de alimentatie kunnen laten aanpassen via de Rechtbank. Wij willen jou graag begeleiden in de stappen die gezet moeten worden om de alimentatie te laten aanpassen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met ons of klik hier voor meer algemene informatie over alimentatie.

Groetjes van jouw rechtsbuddy,

Güldeniz