“Juridisch advies”
“Persoonlijk en informeel”

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stel direct gratis een juridische vraag!

FAQ

De meest gestelde vragen op een rij…

Wat is een rechtsbuddy?

Een rechtsbuddy is iemand bij wie iedereen terecht kan die recht zoekt. Een rechtsbuddy is een jurist niet-advocaat en bezit daardoor de nodige rechtskennis om jou verder te helpen. De belangrijkste toegevoegde waarde van een rechtsbuddy is te zien in zaken waarin een advocaat verplicht is. De rechtsbuddy neemt het eerste gesprek af, waardoor de uren bij de advocaat minder worden. De rechtsbuddy geeft antwoord op jouw juridische vragen. Je hoeft dus niet steeds de advocaat te benaderen. Dit scheelt wederom in de advocaat kosten! Daarnaast kun je altijd bij een van onze rechtsbuddy’s terecht voor al jouw juridische vragen en advies!

 

Kan een rechtsbuddy iedereen helpen die recht zoekt?

Ja! Wij zullen rechtsbuddy’s inzetten die zowel algemeen als gespecialiseerd zijn in een bepaalde rechtsgebied. De bedoeling is om iedereen die recht zoekt te kunnen koppelen aan een rechtsbuddy.

 

Waar kan ik een rechtsbuddy vinden?

Op dit moment is RechtsBUDDY bezig met het benaderen van rechtsbuddy’s. Wij hebben rechtsbuddy’s in Rotterdam, Ridderkerk en Leiden. Onze rechtsbuddy in Rijswijk richt zich voornamelijk op de zakelijke markt. De bedoeling is om uiteindelijk in heel Nederland rechtsbuddy’s te hebben (zowel zakelijk als particulier), zodat iedereen waar dan ook, gebruik kan maken van de diensten van een rechtsbuddy!

 

Wat is het verschil tussen een rechtsbuddy en een andere jurist?

Wat een rechtsbuddy onderscheidt van andere juristen is de informele relatie met de cliënt. Dit werkt drempelverlagend. Daarnaast gaat een rechtsbuddy verder waar een andere jurist niet-advocaat ophoudt. In zaken waarbij een advocaat verplicht is, gaat een rechtsbuddy mee vanaf de eerste gesprekken met de advocaat tot aan de zitting. Een rechtsbuddy zorgt ervoor dat jouw zaak optimale vertegenwoordiging krijgt en treedt op als buffer tussen jou en de advocaat. De toegevoegde waarde van een rechtsbuddy is vooral te merken aan de aanzienlijke kostenbesparing m.b.t. advocaatkosten!

 

Wat is het verschil tussen een bestaande juridische instantie en RechtsBUDDY?

De bestaande juridische instanties informeren jou of je wel of geen advocaat nodig hebt en kunnen jou in contact brengen met een advocaat. Hierna eindigt hun dienstverlening. RechtsBUDDY pakt vanaf hier de draad op en gaat persoonlijk met jou mee naar de gesprekken met de advocaat tot aan de zitting. RechtsBUDDY begint waar andere juridische instanties ophouden.

 

Voor wie is een rechtsbuddy?

  • Voor iedereen, zowel particulier als zakelijk, die recht zoekt.
  • Voor iedereen die het inhuren van een advocaat voor kantonzaken te duur vindt of te hoogdrempelig.
  • Voor iedereen die liever door bemiddeling zijn of haar juridische geschil wil oplossen i.p.v. door de rechter.
  • Voor iedereen die kiest voor een informele benadering.
  • Voor iedereen die niet teveel advocaatkosten wil betalen!

 

Zorgt een rechtsbuddy ervoor dat ik mijn zaak ga winnen?

Het winnen van een zaak is subjectief, want iedereen ervaart dat anders. Het gaat om het halen van je recht. RechtsBUDDY is in het leven geroepen om jou in ieder geval de beste kans te geven op een juiste advocaat. Iemand die voor jou vecht. Iemand die zich 100% inzet voor jouw zaak! Met een rechtsbuddy aan je zij sta je sterk en samen met de juiste vertegenwoordiging heb je in ieder geval een grotere kans om het maximale uit je zaak te halen!

Onze rechtsbuddy's

Rubilita - Oprichter/eigenaar

Meer info

Nikolaj - Scheidingen en contracten

Meer info
Erfbelasting

Güldeniz - Rechtsbuddy zakelijk

Meer info

Stel een vraag