“Juridisch advies”
“Persoonlijk en informeel”

Wil je direct actie ondernemen?

Stel direct gratis een juridische vraag!

Hallo!

Welkom op de pagina Ik ga scheiden

Ben je getrouwd? Of heb je een geregistreerd partnerschap? Heb je minderjarige kinderen? Lees dan verder…

 

Scheiden

 

Ik ga scheiden en ik heb kinderen:

Gaan jullie uit elkaar (gehuwd of samenwonend) en hebben jullie minderjarige kinderen? Dan ben je verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Hierin staat omschreven wat jullie beide voor ogen hebben m.b.t. de financiën, de omgangsregeling m.b.t. de kinderen en de zorgregeling. Het is belangrijk om de kinderen te betrekken bij het ouderschapsplan. Er zijn tal van voorbeelden van ouderschapsplannen te vinden op het internet.

Ga je scheiden en heb je minderjarige kinderen? Dan gaat een scheiding via de rechter en is een advocaat verplicht voor het indienen van een verzoekschrift. Dit geldt voor zowel gehuwden als partners met een geregistreerd partnerschap.

Zit je in deze situatie? Volg dan dit stappenplan!

Ben je samenwonend? Dan hoef je niet langs een rechter, maar blijft het maken een ouderschapsplan verplicht. Wil je hier hulp bij, neem dan contact met ons op.

Heb je vragen over jouw (echt)scheiding? Klik hier en ontvang binnen een dag reactie!

 

Afspraken m.b.t. de koopwoning

Hebben jullie een koopwoning en zijn jullie beiden hoofdelijk aansprakelijk? Dan kunnen jullie kijken wie het huis eventueel kan en wil overnemen. De bank is hiervoor de aangewezen instelling om jullie hierbij verder te helpen.

Wat betreft de inboedel, is het aan jullie om die te verdelen. Er zijn verschillende manieren om de inboedel te verdelen, zoals bijvoorbeeld door het waarderen van de spullen (er wordt een bepaald bedrag afgesproken om iets wel of niet mee te nemen) of het verdelen van de spullen met gesloten beurs (er wordt geruild zonder financiële afspraken te maken).

Lukt het niet om hier onderling uit te komen? Klik dan hier voor hulp van een rechtsbuddy!

 

Kinder- en/of partneralimentatie

Voor meer uitleg over kinder- en/of partneralimentatie, verwijs ik je door naar deze pagina. Hierin staat algemene informatie over dit onderwerp Ik ga scheiden.

Heb je echter een specifieke vraag hierover en wil je direct weten wat voor jou van toepassing is? Laat het ons weten en neem direct contact op!

 

Afspraken maken met betrekking tot elkaar

Denk hierbij aan pensioenen, bepaalde kosten van jullie kinderen en/of onderlinge communicatie in de toekomst. Er kunnen tal van zaken afgesproken worden.

Komen jullie er samen niet uit of heb je hier vragen over? Mail ons!

 

Ik heb een andere vraag…

Er komt veel kijken bij een scheiding en iedere situatie is anders. Wil je weten wat in jouw specifieke geval geldt? Neem contact op met ons en wij reageren binnen een dag! Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent…

Voor meer algemene informatie kun je ook naar de site van de Overheid.

Ga je scheiden?

Ik ga scheiden
1

Neem eerst contact op met een rechtsbuddy, voordat je naar een advocaat gaat…

Ik ga scheiden
2

De rechtsbuddy maakt een stappenplan en bereidt jou gratis voor op het gesprek met de advocaat…

Ik zoek een advocaat
3

De rechtsbuddy verwijst jou niet door, maar gaat mee vanaf de advocaat

Ik zoek een advocaat
4

Tot aan de zitting!

Onze rechtsbuddy's (echt)scheidingen

Nikolaj - Scheidingen en contracten

Meer info

Rubilita - Oprichter/eigenaar

Meer info

Contact