“Juridisch advies”
“Persoonlijk en informeel”
Stel direct gratis een juridische vraag!

De zomervakantie: een mooie gelegenheid om je onderneming eens een grote beurt te geven…

De zomervakantie is voor het grootste deel van Nederland begonnen. Dit betekent minder drukte, want er zullen wel minder cliënten zijn die mijn hulp inschakelen. Niets is minder waar.

Ten eerste, juist bij bepaalde zaken/problemen, waar mensen al maanden tegenaan lopen, wordt nu de knoop doorgehakt om juist hier wel iets aan te doen. De tijd en rust is er in de vakantie meer om hier goed over na te denken.

Ten tweede, bepaalde minder spoedeisende zaken kan ik nu ook meer oppakken. Met als gevolg dat als eenmaal een zaak in gang wordt gezet, dat alle daarbij behorende aspecten (meer contactmomenten met de cliënt en de andere partij, meer contact met eventueel instanties en er zal natuurlijk meer onderzoek moeten worden verricht) ook meer tijd met zich meebrengt. 

Ten derde, er is nu eindelijk eens tijd om alle administratie weer helemaal op orde te brengen. Zijn er  nog achterstallige facturen of onbetaalde rekeningen? Alle dossiers kunnen weer even helemaal worden geordend en opgeruimd. De hele mailbox kan weer even helemaal worden opgeschoond en  het kantoor kan ook weer even opnieuw worden ingericht en grondig worden schoongemaakt.

En ten slotte, de zomervakantie is ook altijd een mooie gelegenheid om het jaar weer even te evalueren. Welke dingen zijn goed gegaan en welke minder goed? Moet ik op PR-gebied bepaalde dingen veranderen of juist intact laten? Misschien wat minder netwerkborrels en actiever op social media? Misschien een hele nieuwe aanpak uitproberen? Moet ik iets op mijn website veranderen of misschien zelfs wel een hele nieuwe? 

Allemaal redenen die ontzettend belangrijk zijn om op te pakken en op terug te blikken waardoor je onderneming er na de zomervakantie weer helemaal tegen aan kan. Het is als het ware aan jaarlijkse grote beurt voor je onderneming.

Of je nou thuisblijft of de halve wereld rond gaat reizen, voor iedereen een fijne vakantie gewenst!

Groetjes van jouw rechtsbuddy,

Nikolaj