“Juridisch advies”
“Persoonlijk en informeel”
Stel direct gratis een juridische vraag!

Arbeidsrecht

Onwetendheid leidt tot grote gevolgen

Vaak krijgen wij vragen binnen die gaan over het arbeidsrecht. Denk hierbij aan vragen over proefperiodes, het einde van een contract voor bepaalde tijd, functiewijzing, ontslag, ziekte, concurrentiebedingen, overuren, etc. Daarnaast zien wij contracten voorbijkomen, die bepalingen bevatten waar wij onze vraagtekens bij zetten in verband met de redelijkheid en billijk van de afspraak of bepalingen die afwijken van dwingend recht. Onwetendheid van zowel de werkgever als de werknemer kan leiden tot zeer grote gevolgen! Maar wat te doen als je je toch in deze situatie bevindt?

Wat arbeidsrecht zo lastig maakt, is het feit dat de werknemer vaak het idee heeft dat hij aan het kortste eind trekt. Wat heb je eraan om je werkgever te confronteren met een bepaling, met als gevolg dat jullie relatie verslechterd. Vooral als je als werknemer nog graag bij dat bedrijf wil blijven werken. Andersom geldt het natuurlijk ook. Een werkgever heeft niets aan een werknemer, die zich ziekmeldt, omdat de stress die een conflict met zich meebrengt hem teveel wordt.

 

Bemiddeling ter voorkoming van een conflict

Hoe kunnen wij helpen? Onze dienstverlening is gebaseerd om juist dit soort situaties aan te pakken. Beide partijen hebben baat bij het oplossen van eventuele misverstanden, door op een normale manier met elkaar aan tafel te zitten.

Als een werkgever weet dat bepaalde afspraken gewoonweg tegen de wet zijn of onredelijk en onbillijk zijn, dan kan hij niet anders dan de afspraak zo te wijzigen, dat van de medewerker kan worden verwacht wel akkoord te gaan met de gewijzigde afspraak.

 

Kern

De kern van dit blogbericht is dat er iemand moet zijn met de juiste kennis en ervaring, die zowel de werkgever als de werknemer op een juiste manier kan adviseren en bemiddelen.

Heb je een vraag over een bepaling in je contract (die ene vraag die je al een tijdje bezighoudt) of wil je het contract laten beoordelen om achteraf een juridisch conflict te vermijden? Neem dan direct contact op met ons! Het is een kleine moeite.

Houd mijn volgende blogs in de gaten, want daarin zal ik een vaak voorkomende arbeidsrechtelijke vraag behandelen…

 

Groetjes van jouw rechtsbuddy,

Rubilita